MY GIFT TO YOU

oktober 2018 - juli 2019 > Atelier kleinVerhaal

Een productie ván en mét vrouwen onder leiding van Kapinga Gysel (zangeres en zangcoach) ism Isnelle Da Silveira (choreografe), Lara Rosseel (contrabasiste), Eva Gysel (zangeres) en Lisa Tahon (video).

 

We vertrekken vanuit de nostalgie en de onschuldige kindertijd van de vrouwen die wekelijks kleinVerhaal bezoeken. We onderzoeken de rituelen en de liedjes uit hun kindertijd. Welke invloed hebben deze op hun leven hier en nu en wat geven zij door aan hun eigen kinderen? Hoe beïnvloedt onze taal en cultuur die van hen? Ontstaat er een nieuwe taal en nieuwe gebruiken die invloeden heeft uit de verschillende culturen? Wordt die nieuwe taal de taal van onze kinderen?

 

Wij willen via dit onderzoek, op een positieve en artistieke manier, de schoonheid tonen en vormgeven van het trouw blijven aan een eigen cultuur en identiteit. Het kind zijn als sleutel tot openheid en nieuwsgierigheid. Via deze voorstelling willen wij de herinneringen uit de eigen kindertijd weer oproepen en losweken.

05.12.2018
Chambres d'O programma !

Attentione ! Het programma van Chambres d'O is bekend ! Voor het meest verwarmende festival van deze winter inviteerden we twee jonge bands die we tijdens onze MUZINE sessies ontmoetten: het psychedelisch kwartet The Nealions en het dolce duo Plastica. Kom ze ontdekken! Vergeet ook op zaterdagavond het Café Confituur (live karaoke met Yves Meerschaert op pinao en Thomas Noel op gitaar) & Le Grand Bal Populaire met DJ Jan Ducheyne niet!

 

Chambres d'O =TAZ (Theater Aan Zee) , Cultuurcentrum De Grote Post , KAAP , Kunstmuseum Aan Zee en kleinVerhaal

Project pagina: MUZINE I II III
29.11.2018
O.666 ZOEKT !

O.666 IS NOG OP ZOEK NAAR:


Gemotiveerde builders, doeners en denkers, of het nu voor een pop up activiteit is, een samenwerking van korte of lange termijn. Indien jullie mee willen draaien; aarzel niet uw motivatie te laten weten aan Muriel via muriel@kleinverhaal.be

Project pagina: O.666
22.11.2018
Filmavond Vuurtorenwijk

kleinVerhaal is bezig in de Vuurtorenwijk aan de voorbereidingen van een nieuwe kortfilm ism regisseur Nicolas Daenens en co-scenariste An De Gruyter.

 

We nodigen de bewoners van de Vuurtorenwijk dan ook graag uit op 30 november voor een warme filmavond mét popcorn in ons filmhoofdkwartier (voormalig buurthuis 't Hoekje, thomas van loostaat 31).

 

We programmeren de oscarwinnaar "Crash" (Paul Haggis, 2004). Crash draait om een huisvrouw, een procureur, een overspannen Iraanse winkelier, twee detectives, een zwarte televisieregisseur en zijn vrouw, een Mexicaanse slotenmaker, carjackers en een corrupte verkeersagent die allemaal in Los Angeles wonen. In hetzelfde weekend komen hun levens met elkaar in botsing, zowel letterlijk als figuurlijk. Ze worden geconfronteerd met hun vooroordelen, achterdocht, met hun al dan niet latent racisme en seksisme. Crash provoceert, confronteerd en doet je twijfelen aan alles wat je zeker dacht te weten.

 

Welkom!

Project pagina: Film Opex
25.10.2018
Herdenking!

We herdenken diegenen die stierven in eenzaamheid of zonder waardig afscheid met teksten van Jan Ducheyne en Natasha Delanghe. Een initiatief van de Oostendse werkgroep "waardig begraven".