20.09.2017

De Avonden presenteert 'The City's Song'

ijfde editie van De Avonden van kleinVerhaal !

 

Twee muzikanten uit Gent, een documentairemaker en een fotograaf vertrekken naar Palestina en brengen een lied mee als geschenk. In Ramallah ontmoeten ze singer-songwriters en muzikanten. Samen maken ze een actueel muzikaal en visueel portret van de stad. The City's Song gaat op zoek naar de contrasten tussen de poëtische realiteit van de dichter en de naakte realiteit van de documentarist. Ze zet samenwerking en uitwisseling op poten en brengt een journalistiek met muziek als taal en beeld als drager.

 

Voor deze episode van The City's Song trok muzikant en intitiatiefnemer Thomas Noël naar Ramallah, samen met violist Wouter Vandenabeele, filmmaker Jonatan Lyssens en fotograaf Sammy Van Cauteren. Ze ontmoetten er muzikanten, dichters en kunstenaars en dompelden zich intens onder in de stad. Ze wisselden muziek uit, speelden sessies met lokale muzikanten en componeerden op het ritme van de stad. Tegelijkertijd werd het proces gedocumenteerd en maakten de videast en de fotograaf hun eigen 'song' over de stad. Het resultaat van dit traject is een uniek filmisch concert van het Belgo-Palestijns ensemble.

 

Diner en voorstelling: 2,5 euro
Tickets via hans@kleinverhaal.be

 

Een productie van Frontiera vzw i.s.m. Stad Gent, Provincie Oost-Vlaanderen, Vlaamse Gemeenschap, Eye on Palestine, Broederlijk Delen, I.C. De Centrale

Project pagina: De Avonden
20.09.2017

Expo The Ramallah Sessions

Eerder kon u in het atelier van kleinVerhaal al genieten van het concert van The City's Song tijdens de Avonden van kleinVerhaal, nu presenteren we u in ons atelier de expo. Opening op vrijdag 20 oktober tussen 18 u en 20.30u. Welkom!

 

The City's Song gaat op zoek naar de contrasten tussen de poëtische realiteit van de dichter en de naakte realiteit van de documentarist. Ze zet samenwerking en uitwisseling op poten en brengt een een bijna journalistiek verhaal, met muziek als taal en beeld als drager. Eerder al werd Mexico-City aangedaan en ook in Gent werden sessies opgenomen. Het resultaat van die zoektocht mond uit in een aantal authentieke opnamesessies en concerten, een fototentoonstelling en een documentaire film.

 

Voor deze episode van The City's Song trok muzikant en intitiatiefnemer Thomas Noël naar Ramallah samen met violist Wouter Vandenabeele, filmmaker Jonatan Lyssens en fotograaf Sammy Van Cauteren. Ze ontmoetten er muzikanten, dichters en kunstenaars en dompelden zich intens onder in de stad. Ze wisselden muziek uit, speelden sessies met lokale muzikanten en componeerden op het ritme van de stad. Tegelijkertijd werd het proces gedocumenteerd en maakten de videast en de fotograaf hun eigen 'song' over de stad.

Project pagina: De Avonden
19.09.2017

Take Good Care in Lichtervelde !

De kortfilm 'Take Good Care Of My Baby' wordt vertoond op het trefmoment van Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen rond Solidariteit op 19 oktober in cultureel centrum De Schouw te Lichtervelde. Een avond recht voor de raap, fris van de lever. De avond start om 19u. Naast de vertoning van de film maken volgende sprekers deze avond een pittig statement rond solidariteit:

 

Wim Van Lancker, docent sociaal werk en sociaal beleid KUL en onderzoeker Centrum voor Sociaal Beleid UA
Pascal Debruyne, beleidsmedewerker Integratie Vluchtelingenwerk Vlaanderen en onderzoeker UGent
Bruno Vanobbergen, Vlaams kinderrechtencommissaris
Simon Allemeersch, kunstenaar-theatermaker bekend van o.m. de documentaire voorstelling Rabot 4-358
Zainal Abidin Zurasni, persoonlijke getuigenis door studente Howest
Katrien Nottebaere, vrijwilligster bij Unie der zorgelozen

 

Inschrijven kan vanaf september.


Meer info:
joke.dekoninck@samenlevingsopbouw.be
T 051 24 29 28 - M 0474 91 96 47

 

 

Project pagina: Take Good Care Of My Baby
19.09.2017

TOSO Studio compilatie cd

Met TOSO Studio werkten we olv Giovanni Barcella, Bart Maris en Ilse Duyck gedurende de periode maart-juni 2017 met een zeer diverse groep muzikanten, professionals en non-professionals.

 

Van die intensieve studiomomenten maakten we een compliatie voor een eerste cd: 'The TOSO Studio Compilation Volume I maart-juni MMXVI'.

 

Mixing by Bart Maris, Tom Wouters, Simon Decante, Giovanni Barcella en Pierre Vervloesem.

Mastering by Pierre Vervloesem. Een zotte muzikale trip, 60 minuten lang originele sounds en songs!


De cd is verkrijgbaar via kleinVerhaal aan 10 euro.

Project pagina: TOSO Studio
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53