03.07.2017

Première 'Take Good Care Of My Baby'

Samen met Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen, regisseur Nicolas Daenens en schrijfster An De Gruyter doken we onder in de Nieuwe Stad, een bijzondere sociale wijk in Oostende. We bereidden er gedurende een halfjaar samen met de bewoners een kortfim voor. Het is een verhaal op het lijf van de buurt geschreven: het relaas van een alleenstaande moeder die haar leven op rails tracht te krijgen en daarbij de hulp krijgt van de wijk. Een warm verhaal zonder franjes, soms fragiel en pijnlijk, maar steeds hoopvol.

 

De feestelijke première, inclusief introductie van de acteurs rode loper, vindt plaats tijdens het Filmfestival Oostende op 10 september om 15u45.

 

Wil je er graag bij zijn? Geef ons een seintje via dany@kleinverhaal.be !

 

 

 

 

06.05.2017

TOSO BIG JAM Leopoldpark

Op 18 juni organiseren we in het Oostendse Leopoldpark een BIG JAM. Iedere muzikant, professional of liefhebber, is hartelijk welkom om te komen jammen olv TOSO coaches Bart Maris, Giovanni Barcella en Ilse Duyck.

 

Om 15u trappen niemand minder dan de Melody Makers onze jam in gang.

Bring ur instrument avec ! Speel je zelf niet, kom dan langs om een glas te drinken en een stukje van op onze BBQ mee te happen.

 

...Maar breng voor het zekerste toch maar een instrument mee, want de drang zal onweerstaanbaar zijn.

 

 

Project pagina: the ostend street orkestra
05.05.2017

2de editie de Avonden met De Karavaan te gast !

Op 27 mei hebben we de Antwerpse delegatie van De Karavaan van sociaalartistieke collega's  Madam Fortuna te gast in ons atelier. De Karavaan is een bijzonder intercultureel muziekproject dat focust op de samenwerking met de Romagemeenschap. Muzikanten met verschillende culturele achtergronden komen bijeen voor een unieke en intense samenwerking en de creatie van een nieuwe, grenzeloze muziekstijl, een spannende en aanstekelijke cross-over van balkan, gipsy, jazz, folk en funk.

 

Verschillende nationaliteiten zijn in De Karavaan vertegenwoordigd: Serviërs, Macedoniërs en Belgen geven het beste van zichzelf. Bestaande nummers uit de rijke muziekgeschiedenis van de Roma worden door improvisaties verrijkt met de muzikale invloeden uit de andere culturen. Zo ontstaat een geheel nieuw repertoire. Dit jaar werkt De Karavaan met het thema 'Lente/Jeugd'. Het daarbij horende motto 'alles kan, alles nieuw' komt alvast prachtig tot uiting in het opwindende 'Gas Gas'. Een nummer over ronkende motoren, the smell of gasoline en turboseason! 'Step on it baby, gas gas!'. Het belooft dus weer een knallende editie te worden.

 

We starten de avond om 18u met een hartige goulash en om 20u steken de muzikanten van De Karavaan van wal. Gegarandeerd een vurige avond !

 

Inkomprijs 2,5 euro, inschrijven via hans@kleinverhaal.be

 

De Karavaan is tevens een interstedelijk project. Naast Antwerpen repeteert er ook een groep in Gent (Bij' De Vieze Gasten). Iedere maand komen de stedelijke groepen samen om verder te bouwen aan hun eigenzinnige sound. De Karavaan wordt mede mogelijk gemaakt door: Stad Antwerpen, Vlaamse Gemeenschap, Opre Roma, Fonds Koningin Mathilde, beheerd door Koning Boudewijnstichting, Rataplan, Madam Fortuna, Bij' De Vieze Gasten, Romawerking van Atlas, integratie & inburgering Antwerpen en Erasmus + Europa.

Project pagina: De Avonden
26.04.2017

TOSO Studio

Tijdens de TOSO studio sessies gaan we aan de slag in kleine line-ups. We leren nieuwe muzikanten kennen, experimenteren met instrumenten, klanken, stemmen, electronica en registreren dat alles. De resultaten worden op het einde van het seizoen gebundeld in een compilatie. Voor een proevertje kan je terecht bij onze TOSO Studio filmpjes hier. De filmpjes worden gemaakt door Rishat Allagulov, stagiair in kleinVerhaal.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52