25.04.2019

De Avonden pt III

Derde Avond van kleinVerhaal !

place to be: O.666 (Hendrik Baelskaai 27)

 

Jiyan schotelt ons een heerlijke maaltijd voor en daarna op het programma:

 

Downside Up Peter Ghesquière

In een wereld bevolkt door mensen met het syndroom van Down, wordt plots een kind geboren dat 'anders' is. Hij heeft een chromosoom te weinig en is daardoor 'abnormaal'. In deze voor de rest woordeloze film, vertelt een dokter ons in een totaal onbegrijpelijke taal hoe de vork aan de steel zit. Hij doorloopt met ons de belangrijke momenten in een mensenleven en de daarmee gepaarde moeilijkheden van het 'anders zijn'; geboorte, lagere school & het zoeken naar liefde.

 

Wild Classical Music Ensemble

The Wild Classical Music Ensemble is een avontuurlijke Belgische free (punk)rockband ontstaan in de wieg van vzw Wit.h, een Kortrijkse uitvalsbasis voor kunstenaars met een verstandelijke beperking. Ze speelden al in Duitsland, Spanje, Zwitserland, Nederland en Frankrijk, waar ze vorige maand in een uitverkochte zaal in Parijs hun nieuwste album voorstelden.

 

Inschrijven kan per mail op deavonden@kleinverhaal.be
Kostprijs: €2,5

 

20.03.2019

11 mei Caoutchouc Cellulaire !

Hear hear! Dik en vet in de agenda: 11 mei in O.666! Over schoonheid en verval in klank en beeld! Met zeker en vast niemand minder dan Karen Willems vs Jürgen De Blonde, Mauro Pawlowski vs Giovanni Barcella (Backback)en de Oostendse synth psychedelica van die Rakete! Kunstacademie aan Zee zorgt voor de visuals in en rond het gebouw, tussen de performances draait dj Coconuts groovend door en eindigen doen we in compleet vervallen schoonheid met een free jam olv MUZINE boys Thijs Troch en Jan Daelman. Alleen voor durvers op een instrument!


Caoutchouc Cellulaire, een initiatief van kleinVerhaal, Kunstacademie aan Zee, Pieter Nolf en Lodewijck Jonckheere

Project pagina: MUZINE IV
13.03.2019

TGCOMB film geselecteerd voor Women Film Festival !

"Take Good Care Of My Baby" gaat verder op haar Amerikaanse tournee! Na onze prijs op het Social Justice Film Festival van Seattle zijn we nu ook geselecteerd voor The Women's Film Festival in Philadelphia! De kortfilm zal getoond worden tijdens het filmfestival op 21 maart. Wie gaat er mee? ;)

Project pagina: Take Good Care Of My Baby
01.03.2019

TOSO in De Singel !

Op 30 april is ons huisorkest The Ostend Street Orkestra te gast in De Singel in Antwerpen voor "Project Z" , een initiatief van de vrienden van KRANKLAND!

 

PROJECT Z is een eerbetoon aan (on-)beminde muziek van bijzondere kunstenaars. Treed binnen in het spiegelpaleis van de scheve noot, het wilde universum van de expressie en ongefilterde klanken. Alles ongehoord. KRANKLAND volgt sporen naar oude of hedendaagse parels buiten de mainstream, oeuvres van artiesten die het 'normale' en het 'schone' op losse schroeven zetten. KRANKLAND nodigt uit: wie voelt zich verwant? Wie laat zich uitdagen? Wie brengt een ode aan de expressie?

 

KRANKLAND cureert: één avond waar het anders-zijn verdwijnt. PROJECT Z live in deSingel met KRANKLAND, Johannes Verschaeve, Helene Bracke, Jan Swerts + Illuminine, Cocaine Piss, Micha Volders, Giovanni Barcella, Colin H. Van Eeckhout, Guido Belcanto, The Ostend Street Orkestra... En met muziek van Jos Steen, Oskar Haus, Michel Dave, Jean-Pierre Plisnier, The Wild Classical Music Ensemble en vele andere...

 

Tentoonstelling in het Museum Dr. Guislain volgt vanaf 22/11.

 

Project pagina: the ostend street orkestra
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48