DRUKDOENERY

september 2012 - maart 2013 > oude drukkerij die Keure, Brugge

kleinVerhaal nam zijn intrek in de oude Brugse drukkerij Die Keure en stampt er een ontmoetings-, creatie- en werkplek voor kunstenaars, buurtbewoners en passanten uit de grond. Het project werd DRUKDOENERY gedoopt. Vooraleer deze tot de verbeelding sprekende site tegen de sloophamer aanloopt, wordt de oude drukkery voor een laatste keer nieuw leven in geblazen.

 

We organiseerden er ateliers onder leiding van grafisch kunstenaar Anne De Loof waarbij alle uithoeken van het illustreren en de grafiek worden verkend. Zowel beginners als oude rotten in het vak kunnen hun ei kwijt in dit open atelier. Dit artistieke parcours sluiten we af met een kunstenaarsboek en expositie. Tijdens de ateliers wordt tevens het ondezoek gevoerd naar de grafische interpretatie van 'De droom van Aziz'. Het resultaat dat dit proces opleverde wordt tijdens het voorjaar 2013 gepubliceerd door Uitgeverij Vrijdag.

 

Daarnaast loodsten we zowel schilders, muzikanten, beeldhouwers, juweelontwerpers, fotografen, multimedia artiesten als organisaties binnen op de site. Ze vinden er allen tijdelijk onderdak, een plek om hun ding te doen. De wekelijks geopende kantine tenslotte is de ontmoetingsplek bij uitstek en een kweekvijver voor nieuwe samenwerkingen. De DRUKDOENERY kantine staat open voor alle initiatieven: weggeefwinkel, optredens, marktjes, volxkeukens, circus, exposities... DRUKDOENERY is een broeihaard van sociale en artistieke nijverheid! Iedereen meer dan welkom!

 

Het project DRUKDOENERY kwam tot stand in opdracht van Re-Vive en is een eigenzinnige samenwerking tussen het brugse gentpoortkwartier, steiner s-artworks, andy, kim, qYat vzw, gordon, john, bart, atelier 86, sint-lucas bxl en gent, matthias, jean-baptiste lison, woesh, wally, gilles, donkey kollektief, de volxkeuken, de weggeefwinkel crew, casper, de batterie, marijn, raven, michiel, insein radio, johan, circusschool woesh, garage 64, joke, koen, pj, vicky, mia soulmadeworks, miguel, french connection prohibited, kris, els en het anker, olapaloma, geert, fons en kleinVerhaal!

 

Laat hier je appreciatie over dit project na!

ik ben een mee gegaan met mijn tweelingsbroer en ik vond het zeer intersant , 02.12.2012
Saidjah, 22.09.2012
john AkA elokwenz, 04.09.2012
verdroid, 30.08.2012
marijn noppe , 13.08.2012
Mail naar info@kleinverhaal.be
Foto's laden...
Re-Vive
qyat
soulmadeworks
Donkey Kollektief
Weggeefwinkel Brugge
Steiner Artworks
Het Anker
circusatelier woesh
kindertheater Olapaloma
13.06.2013
Graphic novel 'De droom van Aziz' is er !

Bij deze nodigen wij U graag uit voor de presentatie van de graphic novel 'De droom van Aziz' op zaterdag 29 juni om 20u in het koetshuis van de Brugse Boekhandel (Dyver 2, 8000 Brugge).

 

Op deze avond trakteren wij u naast de onthulling van deze unieke publicatie tevens op de vertelling 'De Droom van Aziz', live gebracht door auteur/theatermaker Frank Adam en muzikant Jean-Baptiste Lison.

 

Het grafisch werk in deze publicatie ontstond o.l.v. Anne De Loof tijdens het buurtproject 'Drukdoenery' van kleinVerhaal in het Brugse Gentpoortkwartier.

 

Heel graag tot dan !

Project pagina: De droom van Aziz
04.03.2013
Merci !

Merci voor de massale opkomst tijdens DE FINALE DRUKDOENERY!

Merci aan alle betrokken kunstenaars, buurtbewoners, supporters and all!

Project pagina: De droom van Aziz
19.02.2013
Het Finale Programma !

 

1 MAART

19.00u expo/bar/open atelier/volxkeuken (vrije bijdrage voor je maaltijd)

20.00u optreden van storyteller, performer, accordeonist en avonturier magpie

21.00u veiling (tvv kleinVerhaal en de drukdoenery artiesten)

 

2 MAART

14.00u expo/bar/open atelier/weggeefwinkel

21.00u double party extraordinaire (2 zalen, lots of dj's, lots of music, all ages, all people)

 

3 MAART

14.00u expo/bar/open/atelier/circuspiste woesh (probeer verschillende circustechnieken uit!)

15.30u kindertheater olapaloma ('zonnige groeten uit Lampernisse)

16.30u muziek door Paul Landau (singer song), Yurith en Lot (rockabilly vibes), Wally (all out guitar)

18.00u video act door Smikkelvitter (video vs heavy jazz)

 

het hele programma is gratis, drank en eten aan zeer democratische prijzen!

 

Feestjesboek event

 

Meer over Drukdoenery?

 

Iedereen welgekomen!

 

oude gentweg 108

8000 Brugge

Project pagina: De droom van Aziz
09.01.2013
Weggeefwinkel xtra large !

 Zaterdag 12 januari vanaf 14u weggeefwinkel en indoormarket met infostands en workshops !!!

 

voor meer info zie: facebookpagina weggeefwinkel

 

tot dan !

 

DRUKDOENERY

Oude Gentweg 108

8000 Brugge

09.11.2012
Roller Sunday en Bal Populair !

Op zaterdag 23 november is het BAL POPULAIR tijd in de DRUKDOENERY aan de Oude Gentweg in Brugge. Muziek van alle tijden voor iedereen in een geweldige setting! Gratis ingang, welkom vanaf 9 uur.

 

De oude drukkery waar we tegenwoordig verblijven was ooit een rolschaatsbaan. We willen die geschiedenis eer aan doen met een heel heftige ROLLER SUNDAY op zondag 9 december! Jong of oud, bind de rolschaatsen aan, stel je eighties outfit samen (hotpants? afro?), en laat je rijden op de crazy disco grooves powered by INSEIN RADIO. Uitblazen doen we aan de milkshake bar. oew yeah. Vanaf 13u tot 18u !

25.10.2012
3 NOVEMBER! WENSKAART HAPPENING!

Een battery kunstenaars staat voor jullie klaar in de oude drukkery. Ze helpen jullie volledig gratis bij het ontwerpen en drukken van jullie hoogstpersoonlijke kerst-, nieuwjaars- en andere postkaarten!

 

Met dank aan Het Anker, www.garage64.be, vzw qYat, Soulmadeworks ...

 

Ah, en de bar is ook open die namiddag!

24.10.2012
31 OKTOBER! KINDEREN VEROVEREN DE KANTINE!

DRUKDOENERY organiseert op woensdag 31 oktober een kinder-kook-kantine. Alle kinderen vanaf 7 jaar kunnen zich hiervoor inschrijven.

 

De kids worden om 14.00 u verwacht in de DRUKDOENERY, Oude Gentweg 108, waar we starten
met het samenstellen van het diner. Vervolgens worden boodschappen gedaan, menukaarten gedrukt,

het restaurant ingericht, de tafel gedekt en gekookt. Om 18.00 uur komen de gasten binnen en wordt het diner door de kinderen geserveerd. De avond duurt tot 20.00 uur.

 

Uw kind mag meerdere gasten uitnodigen, naast ouders, broertjes en zusjes zijn ook opa's, oma's of andere
familieleden en kennissen welkom om van de kookkunsten van uw kinderen te proeven!

 

Inschrijven of vragen?
contacteer Hans op hans@kleinverhaal.be of 0476/71.11.39
Het kookatelier is gratis
Het diner kost 3 euro per gast

 

Let op: aantal plaatsen zijn beperkt, dus schrijf uw kind zo snel mogelijk in!

09.10.2012
VOLXKEUKEN DRUKDOENERIJ

Op zaterdag 13 oktober om 19.00u worden jullie uitgenodigd voor een maaltijd in de kantine van de oude drukkerij DIE KEURE tijdens onze zogenaamde volxkeuken!

 

Wat is een volxkeuken?
Er wordt veganistisch gekookt, dit wil zeggen dat er geen vlees en/of derivaten van dieren zoals melk of boter worden gebruikt. Dit betekent echter niet dat u enkel groenten krijgt voorgeschoteld, er wordt gewerkt met vleesvervangers als bijvoorbeeld tofu en seitan. Breng buren en vrienden mee en kom langs om eens van deze keuken te proeven.

 

Het is tegelijk een mooie kans om het project drukdoenerij en ons atelier eens te leren kennen, mensen te ontmoeten en eens van gedachten te wisselen. Om het geheel af te kruiden zal DJ Insein plaatjes voor u draaien.

 

Hoeveel kost deze maaltijd?
Dat bepaalt u zelf. Wij werken met het systeem van vrije bijdrage, iedereen geeft wat hij/zij wil of kan.

 

We zien jullie graag met lege maag in de oude drukkerij!

 

Tot dan,
kleinVerhaal en donkey kollectief

26.09.2012
6 oktober opstart drukdoenerij atelier + buurtkantine

DRUKATELIER

 

De geboorte van een drukatelier voor de buurt! Wil je graag affiches ontwerpen, een kunstwerk voor in je living etsen of een uitnodiging drukken?
Iedereen die goesting heeft om te experimenteren met inkt, drukpersen en grafische technieken is welkom, voorkennis is helemaal niet nodig. Grafisch kunstenaar Anne De Loof begeleidt jullie in het maken van jullie drukwerk. In december sluiten we de ateliers af met een tentoonstelling en een
kunstenaarsboek dat wordt gepubliceerd!

 

oude drukkerij die keure - oude gentweg 108 -Brugge
wekelijks op woensdag en zaterdag vanaf 6 oktober
woensdag van 18.00u tot 21.00u
zaterdag van 14.00u tot 18.00u

 

BUURTKANTINE

 

De buurtkantine is wekelijks geopend op zaterdag. Jullie, bewoners van het Gentpoortkwartier, kunnen hier zelf initiatieven lanceren. Namiddag met krant, koffie en taart? Overdekt rommelmarktje of filmavond? Kom langs met je voorstel en wij helpen mee het allemaal in mekaar te steken.

 

oude drukkerij die keure - oude gentweg 108 - Brugge
wekelijks op zaterdag vanaf 6 oktober
telkens van 14.00u tot...

11.09.2012
Aftrap Drukdoenerij !

UITNODIGING

 

kleinVerhaal vzw nodigt u uit op zaterdag 15 september 2012 voor de aftrap van het project 'Drukdoenerij' in de oude drukkerij Die Keure aan de Oude Gentweg.

 

Met behulp van de buurt willen we de oude drukkerij Die Keure een de komende vijf maanden nieuw leven in blazen. Op het programma staat een wekelijks drukatelier, een pop-up buurtkantine met een arsenaal aan film, muziek en tentoonstellingen...

Hebt u zelf nog ideeën die om inspirerende ruimte vragen?

Geef ons dan zeer zeker een gil!

 

Zaterdag hebben we voor u in petto:

 

Tussen 17.00u en 18.00u

trekken we fanfaregewijs door uw buurt met een gigantische bos sleutels. U kiest één van de sleutels uit onze bos. De winnende sleutel opent diezelfde avond de oude drukkerij alwaar u een VIP arrangement voor twee personen wacht mét diner. Laat uw kookpotten alvast voor wat ze zijn...

 

Om 19.00u

Plechtige opening drukkerij en open atelier. Enkele Brugse kunstenaars namen reeds onderdak in de ruimtes van de oude drukkerij. Ze zetten hun atelier open en stellen zich aan u voor. Wij laven ondertussen uw dorst.

 

Om 20.30u

stillen we uw culturele honger met de theatervoorstelling 'De problematische dood van Aziz' waar auteur/theatermaker Frank Adam en muzikant Jean-Baptiste Lison de eigenzinnigheden van de 'nieuwe' en 'oude' Bruggeling op subtiele wijze in mekaar weven.

 

Gratis !

Welgekomen!

Project pagina: De droom van Aziz