Inmate sessions

Met Inmate Sessions dompelen Lucinda Ra - leden Giovanni Barcella, Mario Debaene en Jeroen Van Herzeele zich een seizoen lang onder in de Brugse gevangenis. Ze creëren er in deze ultrastrakke context een artistieke speelplek waar ze in ontmoeting gaan met de gedetineerden. Tijdens wekelijkse sessies op donderdag werken de artiesten in de theaterzaal van de gevangenis aan met een mannen- en een vrouwengroep, een mix van kort- en langgestraften. Ze experimenteren en improviseren met verschillende vormen van animatiefilm en muziek waarbij er een voortdurende wisselwerking is tussen de twee disciplines. Een kleine animatie vormt de aanleiding voor het maken van een soundtrack, een stuk muziek zet de toon voor een animatie. Geen kant en klare scenario's, de gevangenen zijn aan zet.

 

Een productie van kleinVerhaal, Lucinda Ra, Penitentiair Complex Brugge, De Rode Antraciet en CAW Justitieel Welzijnswerk

Laat hier je appreciatie over dit project na!

Mail naar info@kleinverhaal.be


Dieter Debruyne | +32 473 34 16 32
dieter@kleinverhaal.be
De Rode Antraciet
Lucinda Ra
21.10.2020
Inmate Sessions van start!

Maar liefst vijf jaar zat dit project in de koelkast! Echter nu is het zover en gingen we eindelijk van start met onze muziek- en animatie ateliers in de Brugse gevangenis ism De Rode Antraciet en CAW Justitieel Welzijnswerk. Partners in crime zijn Lucinda Ra artiesten Giovanni Barcella (drums/percussie), Jeroen Van Herzeele (sax en synths) en Mario Debaene (animatie). Volg ons wedervaren in de gevangenis via de projectpagina en kleinVerhaal facebook.