On The Road To
Nowhere

01.09.2011 - 16.03.2012 > Brugge, Oostende, Waregem, Dikkebus

'What's your road, man? Holyboy road, madman road, rainbow road, guppy road, any road. It's an anywhere road for anybody anyhow.' by Jack Kerouac 'On The Road'

 

 

...ofwel vertrekken van het vertrouwde thuis om onderweg te zijn. Een low budget roadmovie met traag tuffende bromfietsjes als vervoersmiddel. Fairuz en Maaike van www.garage64.be zijn de kunstenaars in residentie voor dit project.

 

In vogelvlucht

Op de verschillende locaties worden met de deelnemers brommerclubs uit de grond gestampt. De clubs sleutelen aan hun bromfietsen en geven hun identiteit vorm: clublokaal, colors en outfit, vlaggen... Dit alles met één doel voor ogen: een rit aanvatten naar de meeting, dé hoogdag van de brommerclubs. Deelnemers denken mee over het scenario, balancerend op de grens tussen fictie en documentaire. Ze filmen zelf en geven input op de montage.

 

ON THE ROAD TO NOWHERE is een dubbelzinnige rit met verschillende hoofdstukken: de voorbereiding, het rijden náár met alle verwikkelingen vandien, de aankomst en tenslotte het feest. Een woest verhaal over een biezondere ontmoeting. Gehuld in nevels van tweetakt ...

 

In de periode januari-maart 2012 wordt samen met de deelnemers de postproductie en presentatie opgezet. Concreet op het programma: het doornemen van uren ruw filmmateriaal, het selectie, knip- en plakwerk tijdens de montage, het ontwikkelen van een geluidsband en soundtrack.

 

Daarnaast staat de première van On The Road To Nowhere geprogrammeerd als opener voor het Gentse ENTER-Festival (www.enterfestival.be). Als antwoord op de opening aan de Gentpoort van het Brugse Enter Festival 2010 door de Propere Fanfare van bij De Vieze Gasten, komt kleinVerhaal vzw in maart 2012 op haar beurt de Brugse Poort in Gent 'enteren'. De complete brommer- en filmcrew van 'On The Road To Nowhere' wordt daarvoor gerecruteerd richting Gent. Op voorhand moet samen met hen een scenario en scenografie worden uitgewerkt. Een checkup van de brommers, een route uitstippelen, een heftige entree maken ... Na de première van 'On The Road Nowhere' wil kleinVerhaal vzw samen met de deelnemers een deel van het festivalparcours afleggen: voorstellingen gaan bekijken, forums bezoeken...

 

In tweede instantie, maart-april, reist de film terug naar de locaties waar hij oorspronkelijk is ontstaan: Oostende, Roeselare, Brugge en Waregem. De wijken en buurten (en bij uitbreiding de stad) krijgen een uitnodiging om de brommerperikelen van hun stadsgenoten op het grote scherm mee te beleven...

 

On The Road To Nowhere is een productie met steun van de provincie West-Vlaanderen, OCMW Waregem, de stad Waregem, de stad Oostende, CAW Brugge, Het Salon, Straathoekwerking Oostende, Vrijstaat O, 't Kroegske, de Kringwinkel en de stad Ieper.

 

 Laat hier je appreciatie over dit project na!

Guillaume, 01.04.2013
REDBULLMEN / G, 21.09.2012
Guillaume, 21.09.2012
marijn noppe , 10.07.2012
marijn noppe , 01.04.2012
Mail naar info@kleinverhaal.be
Foto's laden...
www.garage64.be
provincie West-Vlaanderen
www.enterfestival.be
www.vrijstaat-o.be
artikel Nieuwsblad Torenhof
artikel Nieuwsblad Oostende
interview Focus-wtv
Verslag Première ENTER Festival Gent
20.06.2012
DVD On The Road To Nowhere

De dvd's zijn gearriveerd! Wil je een exemplaar? Stuur dan een mailtje naar ann@kleinverhaal.be . Prijs: 10 euro of 12,5 euro met verzendingskosten. Bestellen maar!

24.05.2012
Tentoonstelling Freddy Decruy 'On The Road To Nowhere'

Freddy Decruy volgde de Brugse Brommer Bende op de voet met het fototoestel in aanslag. Hij maakte de voorbereiding én de fameuze tocht naar Nowhere mee. Voor zijn eindwerk aan aan het Fotohuis, atelier Fotografie van de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten Brugge DKO maakt Freddy een selectie van zijn foto's en prensenteert ze in de ateliers van kleinVerhaal.

 

De expo opent op vrijdag 15 juni om 19u. Daarna kan je de tentoonstelling bezichtigen van zaterdag 16 juni t.e.m zondag 24 juni 2012. Open elke weekdag van 18-21u en in het weekend van 14-17u.

26.04.2012
'On The Road To Nowhere' in Mechelen

'On The Road To Nowhere' wordt op vrijdag 4 mei vertoond op het H30 Festival in Mechelen! H30 is een artistieke werkplek voor jong talent in Mechelen en neemt op 4 mei feestelijke wijze afscheid van hun tijdelijk onderdak met een tentoonstelling, openluchtcinema, drank, hap en verrassingsacts...

 

place tot be:

 

H30 Feest in de loods II

Stompaertshoek 6

2800 Mechelen

19.03.2012
The day after de première!

We zijn de Brugse Poort vrijdagavond in vol ornaat binnen gereden. Het Gentse Pierkespark werd ingenomen door de geur van verbrande olie en de 'On The Road To Nowhere' crew. Achteraf hoorden we gewagen van een 'West-Vlaamse Easy Rider', 'een integer verhaal', en hoorden ook: 'waar reden ze nu eigenlijk naartoe in die film?'. Onze mondhoeken richten zich spontaan op na dergelijke reacties. Na een korte nacht gaven Jean-Baptiste Lison en Frank Adam de volgende dag het beste van zichzelf in 'De Problematische Dood van Aziz'. Twee huiskamers in de Brugse Poort liepen vol. Stem en accordeon sloegen een gevoelige toon aan die duidelijk nazinderde... Enfin, we zijn content. Verslagen van het Enter reporterslabo over onze twee premières vindt u op www.enterfestival.be en op onze facebook pagina.

 

Op nu naar de voorstellingen van 'On The Road To Nowhere' in Waregem (cc De Schakel, 27 maart), Brugge (De Werf, 30 Maart) en Oostende (Vrijstaat O, 31 maart). De voorstellingen van 'De Problematische Dood van Aziz' volgen in mei en juni in de Brugse livings. De juiste data vindt u binnenkort op onze site en facebook!

Project pagina: De droom van Aziz
29.02.2012
Vertoningen 'On The Road To Nowhere'

En hop. On the road on tour...even de data op een rij:

 

16 maart

première op ENTER Gent om 20u

'bij de Vieze Gasten - binnen en buiten vertoning!

met om 22.00u rockabilly show met Smooth and The Bully Boys

Haspelstraat 31

9000 Gent

Free!

 

19 maart

Filmzaal Ham om 17u en om 20u

Ham 139

9000 Gent

Tickets en info: enterfestival.be

 

27 maart

cc De Schakel om 20u

schakelstraat 8

8790 Waregem

Tickets en info:eva@kleinverhaal.be

Free!

 

30 maart

De Werf om 20.30u

Werfstraat 108

8000 Brugge

Tickets en info: eva@kleinverhaal.be

Free!

 

31 maart

Vrijstaat O om 20u

Zeedijk 10

8400 Oostende

Tickets en info:eva@kleinverhaal.be

Free!

 

 

 

 

 

02.01.2012
Première 'On The Road To Nowhere'

Na de blijde intrede van de Vieze Gasten aan de Brugse Gentpoort tijdens Enter 2010, komt kleinVerhaal in 2012 de Brugse Poort in Gent binnenvallen. Aanleiding is de tweede editie van het sociaalartistiek Enter Festival (16 maart–24 maart). Jawel, kleinVerhaal zal de bromfietsen opnieuw bestijgen, richting oosten laveren en aldus Gent onderdompelen in nevelen der tweetakt want op Enter gaat 'On The Road To Nowhere' in première. De roadmovie is de opener van dit ambitieuze festival! Proficiat, dankuwel. U gotta helmet?

Trouwens, binnenkort nog meer kleinVerhaal nieuws in verband met het Enter Festival ...