Het Paard Van Troje

revue Blankenberge

oktober 2015 - april 2016 > Blankenberge

'We kwijnen weg omdat we ons koest moeten houden. We moeten ons allemaal aanpassen aan eenzelfde plan. Maar, niet met ons! Laat ons maar toekijken en we zullen van de kant eens goed lachen!'

 

Twintig Blankenbergenaars van de meest diverse pluimage sleutelden samen aan een mysterieus en dolgedraaid revuetheater. Ze brachten een eigenzinnig, hedendaags  sociaal-artistiek antwoord op de roemrijke revuegeschiedenis die Blankenberge kenmerkt. Sluit je aan bij de genootschap van het Paard Van Troje... en voorwaarts!

 

De Blankenbergse performers werden gecoacht door theatermaker Chokri Ben Chikhacircusatelier Woesh, muzikanten Thijs Troch en Jan Daelman en theatercoaches Wouter Verdegem en Barbara Callewaert (Productions & Zonen). In de buik van het paard treffen we een straffe cocktail van theater, circus en muziek.

 

Het Paard Van Troje werd binnengerold op 24 april in de beroemde zaal van Het Witte Paard, home van het Blankenbergs revue.

 

 

Het Paard Van Troje wordt ondersteund door de stad Blankenberge, het netwerk voor vrijetijdsparticipatie, de provincie West-Vlaanderen en de Vlaamse Overheid

Laat hier je appreciatie over dit project na!

Dorothy, 06.01.2016
Wesley De Caluwé, 17.11.2015
De Caluwé Wesley, 14.11.2015
De Caluwé Wesley, 14.11.2015
De Caluwé Wesley, 14.11.2015

Hans Dewitte | 0476 71 11 39
hans@kleinverhaal.be
Foto's laden...
Chokri Ben Chikha
Circusatelier Woesh
Cultuurcentrum Blankenberge
13.10.2015
Paard van Troje van stal in Blankenberge!

kleinVerhaal, Circusatelier Woesh en het Cultuurcentrum Blankenberge zetten hun schouders onder een ambitieus cultuurproject. Met Het Paard van Troje wordt een revuevoorstelling op poten gezet met in de hoofdrol Blankenbergse acteurs en actrices. De zoektocht naar lokaal talent start deze maand.

 

We starten met laagdrempelige ateliers waar door de Woesh mensen circus- en podiumtechnieken worden aangeleerd, op zoek naar de Blankenbergse talenten. Chokri Ben Chikha, met roots in Blankenberge, vervoegt vanaf januari de rangen om de uiteindelijke voorstelling in elkaar te boksen.

 

Geprikkeld door dit verhaal en goesting gekregen om meer te weten?

 

Ga dan zeker even langs op één van drie infomomenten die deze maand doorgaan in het CC Casino van Blankenberge: woensdagavond 21 en 28 oktober van 17:00 tot 19:00 uur en op zaterdagnamiddag 24 oktober van 14:00 tot 17:00 uur. Iedere inwoner van Blankenberge kan intekenen op dit project, ook socioculturele verenigingen zijn meer dan welkom. Wie niet kan langskomen op één van de infomomenten krijgt de komende twee maanden de kans om kennis te maken met het project wanneer je de bende ergens tegenkomt op een pleintje in Blankenberge, een ontmoetingsplaats of tijdens de Halloweenparade.