KLEIN VERHAAL

Inmate sessions

In oktober 2021 startten we in de gevangenis van Brugge met een muziek- en animatiefilmatelier. Samen met Lucinda Ra - leden Mario Debaene (animatiefilm), Giovanni Barcella (drums, percussie, electronics) en Jeroen Van Herzeele (sax, ewi, synths) zijn we op frequente basis aan de slag met gedetineerden van de mannenafdeling. We werken in de theaterzaal van de gevangenis. 

 

Tijdens de ateliers creëren we een ongedwongen speelruimte waar vrijuit geïmproviseerd en geëxperimenteerd wordt met beeld en klank. Er zijn geen kant en klare scenario's, de gevangenen zijn zelf aan zet. We willen in een open sfeer artistiek experiment en zuurstof binnen de dikke muren van de gevangenis brengen.

 

Dit resulteert in verrassende en intense creaties. Tribale soundscapes vol pulserende percussie en ruisende electronica en beklijvende animaties ontstaan uit wegwerpmateriaal.

 

Uit de uren opnames destilleerden we het "Inmates Sessions Vol I" compilatie album, out on all platforms! De animatiefilm kan u hier bekijken.

 

Een productie van kleinVerhaal, Lucinda Ra, Penitentiair Complex Brugge, De Rode Antraciet en CAW Justitieel Welzijnswerk

 

 

 

Foto's laden...
MEER INFO

Dieter Debruyne | +32 473 34 16 32
dieter@kleinverhaal.be


De Rode Antraciet
Lucinda Ra