KLEIN VERHAAL

the ostend street orkestra

'TOSO, c'est la preuve que la musique est un mouvement de la résistance humaine.'

Giovanni Barcella (TOSO drummer en coach)

 

In 2014 woedde er hevige commotie rond de groeiende groep daklozen in Oostende. De publieke opinie keerde zich ronduit tegen hen door overlast op straat. Participatieve kunstenorganisatie kleinVerhaal ging toen op zoek naar een artistiek en positief antwoord en richtte The Ostend Street Orkestra (TOSO) op.

 

TOSO groeide ondertussen uit tot een weerbarstig muziekorkest met in de rangen een 25tal muzikanten van erg uiteenlopende sociale en muzikale achtergronden: mét en zónder dak boven het hoofd, geboren en getogen Oostendenaars en nieuw aangespoelden, jong en oud, mensen met kleine en grote littekens, muzikanten mét partituren en muzikanten zónder. Jazzmuzikanten Ilse Duyck (Ilse Duyck Group), Giovanni Barcella (BackBack), Bart Maris (Flat Earth Society) en Yamen Martini (Jaune Toujours) zijn de vaste coaches en sleutelen samen met de groep aan een organische sound en een voortdurend wisselend repertoire, gestoeld op improvisatie, ongehinderd door stijl of genre.

 

TOSO is een totaal-ervaring waarbij de crossover wordt gemaakt tussen verschillende muzikale genres, tussen podium en straat, tussen beeld en geluid, tussen publiek en muzikanten. TOSO toont hoe ontmoetingen veerkracht en hoop geven aan een superdiverse mix aan mensen. Hoe experiment en improvisatie bevrijden. Hoe muziek de plaats van overlast inneemt in de stad. In 2018 won TOSO de ULTIMA Vlaamse cultuurprijs.

 

 

Foto's laden...
MEER INFO

Dieter Debruyne | 0473 34 16 32
dieter@kleinverhaal.be


TOSO feestboek
BackBack
Ilse Duyck Group
Flat Earth Society
Moker