KLEIN VERHAAL

Danse Massacre

TOSO en KRANKLAND

2018 > Oostende, TAZ#2018

HALT!

Hier is te zien de Indiër, de Pruis, de Fransoos, de tirailleur algérien en Pafke Van De Goot...

HEAR.

WE ARE WOUNDED!

Kaiser. Pils. EN AVANT!

Allez, nog ene keer, wees gegroet, om het eeuw-ige beest van Den Oorlog te bezweren, live uit het purgatorium: een Swingend Zingende Da-Da-Danse Van Zwervend Stervende Zielen.

SALUTE!

 

"DANSE MASSACRE!", een muzikaal feest in de vorm van een anarchistische - dadaïstische rouwstoet. Officier of simpel kanonnenvlees; Belg, Algerijn of Duitser: iedereen is gelijk voor de allesverpulverende dood. Het roekeloze einde verplettert onvermijdelijk alle verschillen van rang en stand. Daarom vieren we met "DANSE MASSACRE" de diversiteit!Een ongeziene colonne trekt door de stad, een optocht van onrustige zielen in een muzikale roes. Op zoek naar eeuwige vrede en gemoedsrust herrijzen ze in de straten, verenigd in een stoet met de allure van een vernieuwingsritueel. Geïnspireerd op muzikale tradities en rouwrites als de Second Line uit New Orleans, Dia de Muertos uit Mexico, Gai Jatra uit Nepal, Qing Ming-festival uit China vormt deze groep een DANSE MASSACRE, een indrukwekkende rouwmars met in de rangen een ongelofelijke verscheidenheid aan muzikanten.

 

Traditionele kleren, uniformen en talen zijn vermengd, nationale symbolen en culturele betekenisdragers gedeconstrueerd en de marsinstrumenten variëren van traditionele Indische sitars tot gamellen als slaginstrument. Danse Massacre is een ensoriaanse, feestelijke treurmars van ongedurige geesten die troost vinden bij elkaar, in hun gedeeld lot. Door met elkaar te dansen, te feesten en te musiceren hopen de dolende zielen eindelijk rust te vinden.

 

SHOWS:

 

25.07 19,00uPremière op Theater Aan Zee, Oostende

09.09 14.00u Manifiesta, Bredene

16.09 14.00uLeffingeleuren

22.09 19.00uC-Mine, Genk

 


DANSE MASSACRE is een eerste samenwerking tussen KRANKLAND, het muzikaal-artistiek vehikel van componist/singer-songwriter Thomas Werbrouck, en The Ostend Street Orkestra, het experimenteel en participatief orkest van sociaal-artistieke praktijk kleinVerhaal uit Oostende.

 

Danse Massacre wordt ondersteund door GoneWest.

Foto's laden...
MEER INFO

Dieter Debruyne | 0473 34 16 32
dieter@kleinverhaal.be


KRANKLAND