KLEIN VERHAAL

Project Z

Ode aan de onbeminde muziek

PROJECT Z is een eerbetoon van KRANKLAND aan (on-)beminde muziek van bijzondere kunstenaars. Treed binnen in het spiegelpaleis van de scheve noot, het wilde universum van de expressie en ongefilterde klanken. Alles ongehoord.

 

KRANKLAND stelde met Project Z een bijzonder songbook samen. Ze gingen op zoek naar de muziek van muzikanten die opereren vanuit de marge, die het normale en het schone op losse schroeven zetten. Die verborgen pareltjes speelden ze door aan verschillende artiesten waaronder ook TOSO die de opdracht kreeg aan de slag te gaan met een fragment van Dagboek van een kunstenaar: 'ik maak de kunst'. Het mysterieuze riedeltje werd herwerkt tot een monumentale TOSO compositie met een trage opbouw waarbij muzikant na muzikant invalt, eindigend in één grote volumeuze repetitieve geluidsmassa. De performance werd gebracht tussen het publiek, compleet in het donker. Enkel de mijnwerkerlampjes op de hoofden van de muzikanten verlichtten het feest.

 

De performance werd gebracht in de Antwerpse Singel (30.043.2019) en de Gentse Vooruit (4.03.2020). Andere gasten van Project Z waren: Johannes Verschaeve (The Van Jets), Helene Bracke, Jan Swerts + Illuminine, Onmens, Micha Volders, Choolers Division, Colin H. Van Eeckhout, Guido Belcanto… met muziek van Jos Steen, Jean-Marie Massou, Marcella Dumarey, Martha Grunenwaldt, Dagboek van een Buitengewoon Kunstenaar, Oskar Haus, Michel Dave, Jean-Pierre Plisnier, The Wild Classical Music Ensemble en vele andere…

Foto's laden...
MEER INFO

Dieter Debruyne
dieter@kleinverhaal.be