KLEIN VERHAAL

Toetnoasteki

2018 - 2019

Na de kortfilm "Take Good Care Of My Baby" die we in 2017 draaiden in de Nieuwe Stad met regisseur Nicolas Daenens en co-scenariste An De Gruyter ism Samenlevingsopbouw, trokken we voor onze tweede kortfilm naar de Vuurtorenwijk op de Oostendse Oosteroever. De Vuurtorenwijk (in de volksmond "den opex") is een buurt in volle transitie. We vinden er nog de authentieke visserfamilies maar ondertussen wonen er ook talrijke nieuwkomers en jonge gezinnen en rijzen er tegelijk hoge residentiële woontorens op langs de kade. Kortom, een plek vol contrasten, relevant materiaal voor onze nieuwe kortfilm! Voormalig buurthuis 't hoekje werd ingericht als filmhoofdkwartier, onze uitvalsbasis voor wekelijkse ontmoetingen, audities en repetities. De regisseur leert de buurt en haar bewoners kennen en verzamelt verhalen en personages die de basis zullen vormen voor het finaal scenario van 'Toetnoasteki'.

 

Synopsis 'Toetnoasteki!
"De Opex is een wijk in verandering. Steeds meer cafés en winkels verdwijnen en ook de krantenwinkel van Jef sluit binnenkort zijn deuren. Dit tot groot ongenoegen van de vaste klanten. Tegelijkertijd zijn er de laatste jaren ook veel nieuwkomers in de wijk komen wonen en ook daar hebben veel inwoners het moeilijk mee. Eén van die nieuwkomers is Zozan, een Syrische vrouw die als poetsvrouw werkt in de winkel van Jef..."


Regie: Nicolas Daenens / Scenario: Nicolas Daenens & An De Gruyter / Regie-assistent: Peter Ghesquiere / DOP: Johan Stoefs / Muziek: Tuur Florizoone / Geluid: Gedeon De Pauw / Art Director: Stijn Verhoeven / Licht: Steven Allebosch / Kostuum: Jacinta Agten

 

Cast:de wijkbewoners van 'den Opex', Jef Van Moeffaert, Zozan Hoshi, Ahmad Alsalman, Georges Lambrecht, Danny Desport, John Deley, Mireille Coucke, Aziz Mahmoodzada, Mahrouf Ahmadi, Marie Masuy, Monica Makarova, Mila Yurchyshyna, Marc Degraeve, Irina Costescu, Roxanne Costescu, Babette Leliaert, Anthony Leliaert, Gracienne Faut, Lilianne De Wispelaere, Jean-Marie Bolle, Kenneth Pots, Chris Van Herreweghe, Sam Vandamme, Daniëlle Slap, Pierre Thiry, Shanti Henderyck, Ingrid De Vestele, Sifa Hanicoglu, Sarah Devos en Sebastian Dewaele.

 

Met de steun van de stad Oostende, de Vlaamse Overheid, Oever, De Nationale Loterij, De Gelukkige Haard en Filmloket Oostende

 

dvd van toetnoasteki

Foto's laden...
MEER INFO

Veerle Hasselman | +32 486 42 79 84
veerle@kleinverhaal.be