KLEIN VERHAAL

Hazegras

In de Oostendse Hazegraswijk ligt de laatste prostitutiebuurt van de stad verscholen. Onder het neonlicht van de bordelen volgen we een aantal buurtbewoners die worstelen met hun kleine en grote problemen. De eenzaamheid bekruipt hen af en toe. Toch blijken ze meer met elkaar verbonden dan je op het eerste gezicht zou denken. ‘Hazegras’ is een authentiek portret van een wijk en zijn hartveroverende inwoners.

 

De voorbije jaren trok kleinVerhaal met regisseur Nicolas Daenens naar de Oostendse wijken de Nieuwe Stad (Take Good Care Of My Baby, 2016) en de Vuurtorenwijk (Toetnoasteki, 2018) om er een film te draaien. Elke film vertelt een verhaal gebaseerd op echte gebeurtenissen uit de wijk. De ploeg acteurs bestaat uit buurtbewoners en alles wordt ter plaatse gedraaid.

 

In 2023 draaiden kleinVerhaal en Nicolas Daenens de film “Hazegras”. Het Hazegras is één van de oudste wijken van Oostende. De haven, het station, de kazerne, de vele cafés, de danszalen, de prostitutiebuurt en de hotels lagen aan de basis van de broeierige sfeer in deze wijk. De wijk maakte doorheen haar geschiedenis al vele veranderingen mee en groeit vandaag uit tot een exclusieve plek aan de haven van Oostende. Een jaar lang kampeerde kleinVerhaal en de regisseur in de buurt om de bewoners en hun habitat te leren kennen.

 

Gebaseerd op de talrijke verhalen die opdoken schreef Daenens een scenario voor een fictiefilm, een mozaïekvertelling over het reilen en zeilen in de wijk. Ondertussen leerden de bewoners tijdens filmateliers de knepen van het acteervak kennen. Naast een 100tal figuranten belanden maar liefst 25 bewoners voor de camera voor de rol van hun leven.

Foto's laden...
MEER INFO
kleinVerhaal
Veerle Hasselmans | +32 486 42 79 84
veerle@kleinverhaal.be