KLEIN VERHAAL

De Keten

01.07.2005 > St. Pieters, Brugge

22 verenigingen uit St-Pieters aan zet > geïnspireerd op "der lauf der dinge" van Fischli & Weiss> een wild idee op maat van de buurt > een installatie als resultaat van een intensieve terreinverkenning

 

Wijk Up en kleinVerhaal nodigden Peter De Blieck uit om een installatie te maken met en over St-Pieters. Hij bedacht een kettingreactie naar het beeld van St-Pieters. Gebouwen, mensen, bedrijven, verenigingen, verhalen en figuren uit St-Pieters komen er in voor en vormen een happening. Hiervoor trokken begeleiders St-Pieters in en gingen in dialoog met verenigingen uit de buurt. Ze werden uitgenodigd om een schakel bouwen. Deze schakels worden bedacht naar het beeld, de gebouwen, de verhalen ... uit de plaatselijke context.

 

De schakels worden op het eind van de rit achter elkaar geplaatst zodat het volledige beeld kan gepresenteerd worden. Eénmaal het lint wordt doorgeknipt ontstaat een kettingreactie doorheen het werk. De beweging verloopt vanaf dan afwisselend traag, snel, klein of spectaculair. Het publiek volgt niet alleen de beweging maar wordt tevens uitgenodigd om zelf ook deel van de keten te worden. De keten toont behalve een verhaal eveneens de identiteit van de straat of buurt.

 

Met de steun van Brugge Plus.