KLEIN VERHAAL |
Het project De Kleine Garnaal brengt mensen rond de tafel. Het is tegelijk een ritueel, een literaire ervaring, een kookles, een culinair festijn en de kennismaking met andere disgenoten.
Zoals de Noordzeegarnaal is er maar één - de crangon crangon in het Latijn - als soort welteverstaan (ook wel 'het goud van de Noordzee' genoemd). Samen garnalen pellen is een familieritueel voor wie aan de kust woont. Waarom niet dit ritueel in groep beleven, gezeten naast aandachtige, enthousiaste wildvreemden?
En tegelijk luisteren naar de beste schrijvers en auteurs, die uit de maritieme literatuur putten? Zo'n kleine maar fijne selectie uit de verhalen en gedichten over de zee en de visserij, die je hart sneller doen slaan? Als je (nog) niet kan pellen, dan wordt het je aangeleerd. Na deze pel- en voorleessessie gaan we aan de slag met een professionele kok om een klassiek garnalenrecept (bijvoorbeeld tomaat-garnaal, garnaalkroketten, bisque de crevettes of tatjespap met garnalen) te bereiden. We maken dit ter plaatse klaar en toveren het op ons eigen bord. Voilà. Eet smakelijk. Elke geplande week zijn er drie sessies met hetzelfde recept en dezelfde schrijvers of acteurs. Per geplande Kleine Garnaal week wisselt dit programma.
Locatie: O.666, Hendrik Baelskaai 27, Oostende (Oosteroever)
Inschrijven verplicht per mail aan info@kleinverhaal.be (naam + tel.nr.+ aantal tickets vermelden aub)
Tickets: € 15 pp.
Sessies zondag 13 september om 11u en om 14u30 in kader van Open Monumentendag
Light versie met boterham met garnaal en mayonaise
Gratis tryout , inschrijven via formulier op www.oostende.be/cultuur
Concept/coach: Hendrik Tratsaert / Acteur: Sébastien Dewaele / Verteller: Doris Klausing / Chef-kok: Jan Wydooghe (chef-on-the-move)
Sessies dinsdag 15, woensdag 16, donderdag 17 september telkens van 17u30 tot 20u30
Versie met tomaat garnaal en frietjes
Concept/coach: Hendrik Tratsaert / Acteur: Sébastien Dewaele / Verteller: Doris Klausing / Chef-kok: Jan Wydooghe (chef-on-the-move)
Sessies dinsdag 27, woensdag 28, donderdag 29 oktober (GEANNULEERD!)
Volledige maaltijd met bisque de crevettes ofwel Noordzeegarnalensoep met een ferme boterham
Concept/coach: Hendrik Tratsaert / Acteur: Mieke Dobbels / Verteller: Marnix Verleene / Chef-kok: Jan Wydooghe (chef-on-the-move)
Sessies dinsdag 24, woensdag 25, donderdag 26 november telkens van 17u30 tot 20.30u
Volledige maaltijd met bisque de crevettes ofwel Noordzeegarnalensoep met een ferme boterham
Concept/coach: Hendrik Tratsaert / Acteur: Mieke Dobbels / Verteller: Marnix Verleene / Chef-kok: Jan Wydooghe (chef-on-the-move)
De Kleine Garnaal houdt rekening met de covid-19 event maatregelen en is coronaproof georganiseerd. Elke sessie is opgedeeld in drie delen:
1. Garnalen pellen en acteur leest voor
2. Demonstratie van het recept door de chef-kok
3. Opdienen reeds gedresseerde borden. Rest de afwerking van je individuele bord met je eigen versgepelde garnalen.
4. Eet smakelijk! Bestelling van drankjes wordt opgenomen.
De Kleine Garnaal is een productie van vzw Exil en kleinVerhaal.
Realisatie met de steun van de Stad Oostende. Met dank aan O.666 voor de gastvrijheid.