KLEIN VERHAAL

DRUKDOENERY

september 2012 - maart 2013 > oude drukkerij die Keure, Brugge

kleinVerhaal nam zijn intrek in de oude Brugse drukkerij Die Keure en stampt er een ontmoetings-, creatie- en werkplek voor kunstenaars, buurtbewoners en passanten uit de grond. Het project werd DRUKDOENERY gedoopt. Vooraleer deze tot de verbeelding sprekende site tegen de sloophamer aanloopt, wordt de oude drukkery voor een laatste keer nieuw leven in geblazen.

 

We organiseerden er ateliers onder leiding van grafisch kunstenaar Anne De Loof waarbij alle uithoeken van het illustreren en de grafiek worden verkend. Zowel beginners als oude rotten in het vak kunnen hun ei kwijt in dit open atelier. Dit artistieke parcours sluiten we af met een kunstenaarsboek en expositie. Tijdens de ateliers wordt tevens het ondezoek gevoerd naar de grafische interpretatie van 'De droom van Aziz'. Het resultaat dat dit proces opleverde wordt tijdens het voorjaar 2013 gepubliceerd door Uitgeverij Vrijdag.

 

Daarnaast loodsten we zowel schilders, muzikanten, beeldhouwers, juweelontwerpers, fotografen, multimedia artiesten als organisaties binnen op de site. Ze vinden er allen tijdelijk onderdak, een plek om hun ding te doen. De wekelijks geopende kantine tenslotte is de ontmoetingsplek bij uitstek en een kweekvijver voor nieuwe samenwerkingen. De DRUKDOENERY kantine staat open voor alle initiatieven: weggeefwinkel, optredens, marktjes, volxkeukens, circus, exposities... DRUKDOENERY is een broeihaard van sociale en artistieke nijverheid! Iedereen meer dan welkom!

 

Het project DRUKDOENERY kwam tot stand in opdracht van Re-Vive en is een eigenzinnige samenwerking tussen het brugse gentpoortkwartier, steiner s-artworks, andy, kim, qYat vzw, gordon, john, bart, atelier 86, sint-lucas bxl en gent, matthias, jean-baptiste lison, woesh, wally, gilles, donkey kollektief, de volxkeuken, de weggeefwinkel crew, casper, de batterie, marijn, raven, michiel, insein radio, johan, circusschool woesh, garage 64, joke, koen, pj, vicky, mia soulmadeworks, miguel, french connection prohibited, kris, els en het anker, olapaloma, geert, fons en kleinVerhaal!