KLEIN VERHAAL

Guided By Noises

01.03.2007 > Concertgebouw, Brugge

Jongeren versus hedendaags klassiek > een zoektocht doorheen West-Vlaanderen > onderzoek in het Entrepot > Première in het Concertgebouw > daarna op tournee in West-Vlaanderen > kunst en hokjes gaan ook deze keer niet samen.

 

Le sacre du printemps revisited

15 jongeren kiezen kant?op de schreef tussen tot hier en erover.

Houdt de afstand stand? ?Of hoe dichtbij wordt veraf? Right in your face?! What you see is what you get!

 

Kortom, in Guided by Noises is materiaal uit het verleden vooral een aanleiding om raakvlakken te zoeken tussen die muziek en hun muziek, die cultuur en hun cultuur. Onder impuls van kleinVerhaal vormt het thema Bad Boys nu het uitgangspunt voor een professionele voorstelling met jongeren vanaf 15 jaar. De artistieke leiding is in handen van choreograaf Randi De Vlieghe. In de woelige jaren 1920 was de Franse hoofdstad een broeihaard van experiment en artistieke vernieuwing. Het assertieve Parijse publiek lag aan de basis van enkele schandaalpremières waarbij het ongenoegen ongegeneerd geuit werd. De geëxciteerde atmosfeer, de link van Antheil, Stravinsky en Satie met het Parijse balletcircuit, en de futuristische muziek van George Antheil vormen de uitgangspunten voor een productie met dans, muziek en tekst als ingrediënten. Noise als muzikaal uitgangspunt én gevolg in een voorstelling die op zoek gaat naar de scherpe kantjes.

 

Guided by Noises was vier maal te zien in maart 2007 in het Concertgebouw in Brugge en ging in seizoen 2007-2008 op tour in West-Vlaanderen (Kortemark, De Panne, Beernem, Roeselare, Menen, Wevelgem, Torhout, Middelkerke, Gistel en Damme).

 

Guided by Noises is een productie van kleinVerhaal vzw in coproductie met Het Entrepot en Concertgebouw Brugge.
Met de steun van Het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, de Provincie West-Vlaanderen en Stad Brugge.