KLEIN VERHAAL

Kids Labo II

One blow and I'm gone...

01.11.2011 - 17.12.2011 > Ateliers kleinVerhaal

Het kidslabo ON THE ROAD TO NOWHERE is een filmproject door en voor kinderen, kaderend in het geheel van het sociaal-artistiek project  ON THE ROAD TO NOWHERE (kleinVerhaal vzw / september 2011 - december 2011). Het sluit aan bij de thematiek, zonder een kopie hiervan te willen worden. Het kidslabo vaart zijn eigen koers en ontwikkelt een werkmethode waarbij de input van de kinderen centraal staat.

 

Beweging vormt het vertrekpunt voor het hele film-parcours. In een eerste fase wordt met de kinderen het gegeven 'beweging' onderzocht. Waarom, hoe en wanneer komen dingen in beweging? Welke systemen of krachten liggen hier aan de basis? Filmpjes over creaties van onder andere Theo Janssen en Panamarenko versterken de eerste prikkels. De kinderen gaan daarna onmiddellijk aan de slag met een aanbod van uitnodigende en uitdagende materialen.

 

In een tweede fase wordt met de groep een eigen concept bedacht, een 'bewegend object' ontworpen. Kinderen kunnen al dan niet 'deel uitmaken' van deze bewegende machine.

 

De eigenlijke opbouw en uitvoering vormt de derde fase van het project. In hun eigen 'bouwatelier' gaan ze enkele zaterdagen aan de slag en wordt het object levensgroot uitgevoerd. In deze fase ontstaat ook het zij-parcours. De kinderen creëren het grafisch ontwerp voor de stop-motion die deel zal uitmaken van de uiteindelijke film. Deze zal bestaan uit de verfilming van het echt op stap gaan van hun bewegend object, afgewisseld met een stop-motion waarbij de grafische ontwerpen van hun creatie tot leven komen.

 

In een laatste fase start het eigenlijke filmproces. De kinderen kiezen een geschikte, uitdagende locatie (in contrast mét, of totaal vreemd aan het object) en gaan daarna aan het filmen. Ook de stop-motion opnames gaan gelijktijdig van start. Met de groep wordt onderzocht of geluiden/muziek het karakter van de film kan versterken.

 

Een premiere wordt voorzien in januari. Hierbij worden alle kinderen, ouders en vrienden uitgenodigd voor de feestelijke opening. Daarna gaat de film 'on tour' en wordt hij voorgesteld aan de betrokken organisaties en scholen.

Foto's laden...
MEER INFO
vzw DE BATTERIE
Anne De Loof | 0473 21 18 19
anne@debatterie.be | www.debatterie.be