KLEIN VERHAAL

Mobiel XL - Opex

18.09.2009 - 30.10.2009 > Opex - Oostende

Voor deze 5de landing van de Mobiel XL gingen we aan de slag in de wijk Opex in Oostende, ook bekend als de Vuurtorenwijk. kleinVerhaal gaf samen met beeldende kunstenaars Marten Lierman en Kaat Vanthuyne de Opex-wijk een 'nieuw gezicht'. De Mobiel XL vatte post langs de Schietbaanstraat.

 

Je wijk in een valies

We maakten onze 'entreé' met de valiezen en verdeelden zoveel mogelijk lege valiezen. Na dagen deur aan deur valiezen verspreiden opende de ValiezenEXPO in onze Mobiel XL. De wijk ontdekte hoe een 60-tal bewoners hun valiezen vulden met persoonlijke spullen, een kledingsstuk met een verhaal, foto's, souveniers ... Kortom: het verhaal van de bewoners van OPEX in een expo gegoten.

 

Maskers en Koppen

kleinVerhaal nodigde de bewoners uit om een afdruk van hun gezicht te maken. Via kofie en taart aan de Mobiel XL, 7 huisconcertjes, waaronder een bewoner die live deejayde op straat, ontmoetten de opexenaren elkaar en werd een afdruk gemaakt van hun gezicht. In deze 70 afdrukken werden koppen afgegoten.

 

Tijdens de weekendhappening in het buurthuis met op het programma muziektheater, film op groot scherm en een brunch kon iedereen op zijn eigen kop een masker ontwerpen. 60 maskers vormden uiteindelijk de basis voor een Buurtkunstwerk ... Fotograaf Bart Gabriël ensceneerde samen met de wijkbewoners een monumentaal Ensoresk tableau. Het resultaat werd gepresenteerd aan de zogenaamde 'Oesterput'.

 

Mobiel XL Opex kwam tot stand met steun van OCMW Oostende.

Foto's laden...
MEER INFO
Mail naar info@kleinverhaal.be