KLEIN VERHAAL

Mobiel XL - Verloren Hoek

koor van de verloren hoek

04.05.2008 - 30.05.2008 > De Verloren Hoek, Brugge

Ge kunt daar niet om heen > ge vertrekt daar en komt er toe > iets van uzelf > allez, ge weet wel > een ander komt er ook over de vloer > en ge zet dan koffie > presenteert een koekske > de één doet zijn verhaal, de ander ook > geluk dat die ander er is, geluk > er groeit een mooi plan > ge werkt samen > en viert feest

 

 

Drie weken eerder streken ze neer, de mannen en vrouwen van kleinVerhaal e n het Pakt. De prille ontmoeting op straat of in de (mobiele) studio groeide uit tot een resem unieke fluitkoren van de buurt. Van de fans van Jimmy Frey over de zangers onder de douche tot de fans van de ploeg van 't stad. Allen hebben ze hun eigen timbre en net dat willen we laten horen. Bij de geluidsopnames horen ook prachtige portretten van de leden van deze nieuwe verbindingen.

 

Op 24 mei lieten ze opnieuw van zich horen. 50 tenten en evenveel gettoblasters zorgen voor een indrukwekkende weergave van de gelaagdheid van een buurt. De presentatie bleef 1 week dag en nacht te horen en te zien op het grasplein op het einde van de Carmerstraat.

 

Mobiel XL is een multidisciplinair onderzoek met als einddoel een collectie kleine artistieke creaties als resultaat van een intense samenwerking tussen artiesten en buurten. Op uitnodiging van het Cultuurcentrum trokken we tijdens  het Airbag Festival bewust de kleine woonkern rondom de festivalsite in. Via artistieke input willen we burendialoog en samenwerking stimuleren.  


MXL De Verloren Hoek is een productie in samenwerking met het Pakt, met steun van de stad Brugge.

 


Foto's laden...
MEER INFO
Mail naar info@kleinverhaal.be

artikel Nieuwsblad