KLEIN VERHAAL

Museumjasje

01.03.2005 - 30.03.2005 > Groeningemuseum, Brugge

Een jas met een boodschap > spullen en een boekje op zakformaat die kinderen op zelfstandige wijze rondleiden> betrokkenheid tijdens het museumbezoek maximaliseren

 

Wie een nieuwe en leuke manier zoekt om met kinderen een museum te bezoeken, kan in het Brugs Groeningemuseum een museumjas aantrekken. Deze kunstige jasjes zitten boordevol materiaal zoals een verrekijker, lintmeter, geometrische vormen, puzzels, gevoelenskaartjes, toverlei, enz. Samen met het opdrachtenboekje verkennen de kinderen zo actief de collectie van het museum. Een leuke combinatie van zelf zoeken, doen en leren.

 

De museumjas is op zich een kunstproduct. Marie-Jeanne Callewaert, kunstenares en leerkracht aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten, ontwierp met haar klas verschillende jasjes. Het model dat zowel het praktische als het artistieke verenigde werd uiteindelijk het winnende ontwerp.

 

kleinVerhaal zorgde voor de conceptuitwerking en realisatie, zette een twintigtal opdrachten op punt en testte die ook uit. Het gereedschap in jaszakjes en het opdrachtenboekje zijn kindvriendelijk en praktisch opgesteld.