KLEIN VERHAAL

MY GIFT TO YOU

Oostende

Een productie ván en mét vrouwen onder leiding van Kapinga Gysel ism Isnelle Da Silveira, Lara Rosseel (contrabasiste)  en Lisa Tahon (video).

 

Zeventien vrouwen verzamelen zich sinds oktober 2018 om de twee weken in het atelier van kleinVerhaal in Oostende. Leeftijd tussen 25 en 64 jaar en bijna allemaal van een andere afkomst en cultuur. Sommige zelfs pas aangeland in Oostende. Bovendien spreken velen onder hen niet eens dezelfde taal. Door een lach, een grimas of simpele gebaren, lukt het hen toch om te communiceren. Ze engageren ze zich ten volste.

Op uitnodiging van kleinVerhaal gingen de Gentse zangeres Kapinga Gysel (oa Zita Swoon), Isnelle Da Silveira, Lara Rosseel en Lisa Tahon (Studio Sandy /video) met de groep aan de slag. Ze luisterenden naar de vele, soms tragische, verhalen, doken samen terug in de kindertijd en ontdekten wat de vrouwen wilden delen. Sommige vrouwen bleken zich graag te uiten via dans en beweging, anderen konden zich beter kwijt in teksten en liedjes.

Het resultaat is een poëtische en muzikale voorstelling, een live soundtrack van een vrouwelijke en onschuldige kindertijd, met liedjes en rituelen die ons aan onze eigen kindertijd doen terugdenken. Een voorstelling over het grootste geschenk dat je iemand kan 'geven': je vertrouwen en kwetsbaarheid.


"Kind zijn is de meest bevrijdende toestand waarin iemand zich kan bevinden. Dat wil ik graag meegeven aan het publiek. Opgroeien en volwassen zijn is jouw innerlijk kind wegstoppen. Maar wie zegt dat dat hoeft?" Kapinga Gysel

 

My Gift To You ging in première op 3 en 4 augustus tijdens TAZ#19

Lees hier het interview met Hans Dewitte over My Gift To You in het wOwW magazine van WALPURGIS !

 

Voorstellingen:

11 november 2019 - De Centrale in Gent

18 november 2019 - Handelsbeurs Gent

24 november 2019 - in de Biekorf van Cultuurcentrum Brugge

30 november 2019 - FENIKS FESTIVAL - XS EDITION, Antwerpen

 

Dit project is een coproductie met FMDO