KLEIN VERHAAL

De Torhoutsesteenweg

in kaart

De Torhoutsesteenweg is een icoon in Oostende, het is een straat met een rijke geschiedenis, vele gezichten en een grote diversiteit aan inwoners en handelaars.

 

In het komende jaar wil kleinVerhaal, met de steun van de stad Oostende, deze rijke diversiteit gaan onderzoeken, verbinding maken tussen de verschillende handelaars en de Torhoutsesteenweg opnieuw op de kaart zetten.

 

In de eerste fase (maart-april) leren we de handelaars kennen via een interviewronde. Voor de tweede fase (mei-juni) trekken we met een mobiel drukatelier doorheen de straat om de vele handelaars een 'gezicht' te geven. Grafisch kunstenaar Ella Vandenbussche zal de handelaars (of leden van hun gezin) begeleiden om een andere handelaar uit de straat te portretteren. De gemaakte werken zullen uiteindelijk worden uitvergroot en als banner worden opgehangen in de Torhoutstesteenweg.

 

Uiteindelijk bundelen we alle verzamelde informatie in een handgetekende 'handelaarskaart'. Op dit plan moeten alle handelaars en ondernemingen van de Torhoutsesteenweg terug te vinden zijn. Met deze unieke kaart kunnen Oostendenaars, toeristen en passanten makkelijk ontdekken welke grote diversiteit aan producten en diensten er bestaan in de Torhoutsesteenweg. De kaart wordt op verschillende plaatsen in de stad gratis aangeboden.

Foto's laden...
MEER INFO

Charlotte Vermeersch | +32 471 10 82 49
charlotte@kleinverhaal.be


Digitale versie van de kaart
Ella Vandenbussche website