KLEIN VERHAAL

Voor Ons // Pour Nous

januari - maart 2015 / augustus- november 2015 > Oostende en Brussel

kleinVerhaal en cc De Grote Post ontwikkelen een dansperformance met jonge Oostendenaars en vroegen choreografe Ula Sickle aan boord. Voor de herneming van 'Voor Ons' i.s.m. de Beursschouwburg wordt een nieuwe dimensie aan de voorstelling toegevoegd en komen Brusselse jongeren de rangen vervoegen.

 

'Voor Ons' gaat over dans als populaire expressie, als eigentijdse taal die ons een gezicht geeft, vertelt over wie we zijn en waar we naartoe gaan.

 

De Canadees-Poolse choreografe en performer Ula Sickle woont en werkt in Brussel. Ze maakt films, installaties, live performances. Vorig jaar creëerde ze in samenwerking met de sociaal-artistieke organisatie kleinVerhaal bij de Grote Post in Oostende de dansperformance Voor ons. Ze werkte hiervoor samen met vijf Oostendse jongeren uit verschillende achtergronden, maar allen met een voorliefde voor dans en muziek.

 

Deze jongeren surfen, streamen, rippen naar hartenlust en slaan er toch in om met al dat materiaal een heel individuele en originele voorstelling te maken. Voor ons keert de begrippen 'globaal en lokaal', 'massaproductie of handgemaakt' binnenstebuiten. Deze dansvoorstelling wordt nu herwerkt met een mix van de originele cast aangevuld met Brusselse jongeren, Voor Ons / Pour Nous.

 

2015, 50 min

 

creatie en performance: Chelsea Kamden, Dominique Schepens, Celine Sezisoni, Gordreche Toukou, Rosette Bodoque, Rachid Boulahrir (Insane Bruxelles)

 

original performance: Kenny Coolens

 

special thanks to: Ilse Duyck (vocal coach) -  David Helbich (dramaturgical assistance) -  Zen Jeffersen (musical advice)

 

Voorstellingen:


28 februari 20.30u, zaal De Kleine Post
1 maart, 17.00u, zaal De Kleine Post

www.degrotepost.be

 

6 november 21.00u, De Beursschouwburg.

7 november 21.00u, De Beursschouwburg

www.beursschouwburg.be

 

 

'Voor ons' is een productie van De Grote Post, de Beursschouwburg en kleinVerhaal. Met steun van de Provincie West-Vlaanderen, de Stichting Koningin Paola en de Vlaamse Overheid. Met dank aan de Pianofabriek.

Foto's laden...
MEER INFO

Hans Dewitte | 0476 71 11 39
hans@kleinverhaal.be


Ula Sickle website