KLEIN VERHAAL

Zomer in O.

tot in het hart van de Oostendse wijken

Zomer in O. was het alternatief, corona-proof, zomerprogramma in de zomer van 2020, een organisatie in handen van De Grote Post, KAAP, kleinVerhaal, Mu.ZEE, Kunstencampus aan Zee en Theater Aan Zee met steun van de stad Oostende. Op het programma theater, muziek, dans, comedy en literatuur. 250 artiesten werkten samen met tientallen vrijwilligers en medewerkers om op verschillende locaties maar liefst 200 voorstellingen te laten doorgaan. Het festival vond plaats op buitenpodia in de 'jungle' van de Kunstencampus, de tuin van O.666, het amfitheater van De Grote Post, KAAP en Mu.ZEE.

 

De wijken

 

kleinVerhaal trok met Zomer in O. naar vijf Oostendse wijken: Opex, Konterdam, Westerkwartier, Vogelwijk en De Nieuwe Stad. Pleintjes in de buurt werden telkens verbouwd tot een gezellige en corona-proof ontmoetingsplek zodat buurtbewoners op een veilige manier konden genieten van een stevig programma.

 

We organiseerden oa. een Café Chantant waarbij lokale zangtalenten het beste van zichzelf gaven onder begeleiding van een live-band. Op zaterdag kwam Cirq ter plekke een knotsgekke live radio- en televisieshow maken.

 

Lijfstroom

 

Zomer in O. werd ook aangegrepen om een overkoepend muziekkanaal op te richten. Een online platform waarbij het reilen en zeilen van de Oostendse muziekscène in beeld wordt gebracht. Voor Zomer in O. werden vijf afleveringen gedraaid waarbij een combinatie gemaakt werd tussen Oostendse bands en de selectie Jong Muziek van Theater Aan Zee. De livesets werden afgewisseld met interviews door het performancecollectief Club Jaecques, inclusief knipoog naar het befaamde programma 'Later with Jools Holland'. Lijfstroom is een realistatie van de Zomer in O. partners Ism Muziekclub De Zwerver en jh OHK.

 

 

 

Foto's laden...
MEER INFO
Mail naar info@kleinverhaal.be