KLEIN VERHAAL

Brave New Words

tafelredes

”Ik ontwaar reeds een vluchtig paradijs, bevolkt door alcoholrijke engelen met vleugels van goud, en mooie gepluimde en gezwemvliesde dieren, die zwemen naar hobbelige eigenaardigheden”, Ensor 1922 tijdens een banket georganiseerd door de redactie van het tijdschrift “La Flandre Littéraire”.


In het Ensorjaar zetten we onder de noemer 'Brave New Words' tafelredes opnieuw op de kaart in Oostende. We organiseren 5 reeksen tussen januari en augustus, telkens op een andere locatie.
Ensor organiseerde destijds legendarische tafelredes waarin hij op geheel eigen wijze maatschappelijke wantoestanden aankaartte. “…bedoeld om de burger op de zenuwen te werken, het kind te jennen, de massieve doctrinair razend te laten worden, het verbouwereerde dienstmeisje te ontwapenen, de grapjas op droog zaad te zetten, de lomperik en de verstijfde schoolfrik af te bekken” aldus Ensor zelf.


Een vijftigtal mensen nemen plaats rond de tafel om het glas te heffen terwijl een kok een driegangen menu serveert. Tussen de gangen door nemen drie redenaars het woord voor een pittig statement.

 

Tafelredes Chambres d'O (03/02 en 04/02)

thema is de kwestie in Gaza, geen oorlog tussen helden en schurken maar een conflicten met daders en slachtoffers. Volgende redenaars staan op het programma: Einat Tuchman (België / Israël, performer en choreograaf en onderzoekt de omgeving in relatie tot territorialiteit en eigendom), Effi Weiss en Amir Borenstein ( filmmakers, ze studeerden schone kunsten aan de Bezalel academie in Jeruzalem en het Sandberg instituut in Amsterdam) en Atta Nasser (acteur, volgde opleiding in het Palestijnse Nationale Theater El Hakawati en aan het RITCS)

Tafelredes Faar (7/03 en 9/03)

Thema is de groeiende ongelijkheid in de hedendaagse maatschappij. Deze sprekers komen hun ongezouten mening op tafel leggen:Joost Vandecasteele, Ineke Nijssen en Sara van der Zande.

Foto's laden...
MEER INFO

Hans Dewitte | +0476 71 11 39
hans@kleinverhaal.be


Tafelredes Chambres d'O
Tafelredes FAAR