KLEIN VERHAAL

quartiers d'o

buurtfeest

Quartiers d’O onstond n.a.v. het festival “Zomer in O.” (2019). We bezochten toen vijf Oostendse wijken met een coronaproof cultureel buurtfeest. De hele buurt werd betrokken in de opbouw en de omkadering. De programmering, met focus op laagdrempelige familievoorstellingen, werd verzorgd door de culturele partners. Voor de toekomst focussen we jaarlijks op één wijk.

 

Quartiers d’O is een geëngageerd cultureel wijkproject waarbij KAAP, TAZ, De Grote Post en kleinVerhaal het kunstenveld afstemmen op de stedelijke superdiversiteit.

 

Quartiers d’O ontwikkelt zich elk jaar in een andere Oostendse wijk, werkt participatief en verbindt de meest uiteenlopende stakeholders wat resulteert in een meerstemmig en genuanceerd verhaal.

 

Een uitgebreide vertegenwoordiging aan buurtbewoners, sociale middenveldspelers, onderwijsactoren, socio-culturele verenigingen worden betrokken in een kwalitatief en duurzaam participatief proces wat zich ontrolt in een periode van 6 maanden waarbij het inhoudelijk, vormelijk en logistiek organiseren van het wijkfeest centraal staat en wat resulteert in een breed gedragen cultureel wijkfeest.

 

Quartiers d’O wordt getrokken door een kernteam dat bestaat uit de publiekswerkers van de verschillende organisaties. De productie wordt opgestart in januari en doorheen het proces wordt het team uitgebreid met kunstenaars, productieleiders, techniekers en andere medewerkers van die organisaties.

 

 

 

Foto's laden...
MEER INFO

Charlotte Vermeersch | +32 471 10 82 49
info@quartierdo.be | www.quartierdo.be